Dakar-rally afgelast - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Bob Martens - WaarBenJij.nu Dakar-rally afgelast - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Bob Martens - WaarBenJij.nu

Dakar-rally afgelast

Door: Bob Martens

Blijf op de hoogte en volg Bob

06 Januari 2008 | Verenigd Koninkrijk, Londen

Hoi,

Zoals de meesten van jullie inmiddels al via het nieuws hebben vernomen is de Dakar-rally afgelast wegens terreurdreigingen in Mauritanie. Ook het feit dat in de maand december 3 soldaten en 4 Franse toeristen zijn doodgeschoten in dit streng Islamitische land hebben mede bijgedragen aan dit trieste besluit.

Het is jammer genoeg dat een zeer kleine minderheid het leven van anderen ruïneert en gevoel van veiligheid aantast voor de rest van ons. Dat is niet alleen zo in Mauritanië, maar ook in de rest van de wereld.

Afgelopen najaar hebben we Mauritanië zonder problemen doorkruist met een groep van 28 fietsers en een 8-persoonsbegeleiding. De inwoners waren uiterst vriendelijk, behulpzaam en gastvrij. We konden 'gewoon' bij de mensen thuis even uitrusten in de schaduw. Verder heb ik me geen moment onveilig gevoeld. Integendeel, door de strenge controles onderweg voelde ik me juist heel veilig.
Het is dan ook een flinke dreun voor een arm land als Mauritanie dat de investeringen van Le Dakar zo hard nodig heeft.

Maar aan de andere kant past zo'n rally niet meer in een duurzame wereld, waar we voor de olie niet afhankelijk willen zijn van ontwikkelingslanden. Om van de opwarming van de aarde nog maar te zwijgen.

Ik hoop van harte dat de situatie veilig is voor de bevolking in Mauritanië en dat de omstandigheden op korte termijn stabiliseren.

Groet Bob

Ps. Bijgevoegd de mooiste foto's van Parijs-Dakar, gemaakt door alle deelnemers en crew.