Ijskoud vandaag van Albarracin naar Cuenca
Door: Bob Martens
Blijf op de hoogte en volg Bob
28 September 2007 | Spanje, Cuenca
De temperatuurverschillen zijn enorm in Spanje. Vanochtend daalde het kwik zelfs tot onder het vriespunt (-2) en nu zit ik alweer met korte broek en t-shirt in een internetcafe in Cuenca (+22), waar we morgen rustdag hebben. Gisteren het mooiste dorpje tot nu toe bezocht: Albarracin. Het hele dorp behoort tot werelderfgoed (Unesco). Je waant je echt in de Middeleeuwen. Samen met arts Didier naar de monumentale muur gelopen die de stad zo kenmerkt.
De mooiste overnachtingslocatie tot nu toe was in Allepuz waar we bij iemand in de achtertuin onze tent konden opzetten. Het was prachtig om te zien hoe gastvrij die mensen waren. Ik was amper van mijn fiets afgestapt of ik kreeg al een eetbare paddestoel in mijn handen gedrukt en een rondleiding door het prachtige huis (casa tatay) met eigen bierbrouwerij. Geen wonder dat ze wel 5 verschillende soorten bieren hadden. s´avonds dus een biertje gedronken tegen de kou ;) .
Gisteren, van Allepuz naar Albarracin, was echt super. Na de lunch in Teruel, waar kiwi John het in zijn hoofd haalde de autobaan op te rijden (teruel-noord) in plaats van Teruel-centrum te volgen, zijn we met 10 man op ons gemakje naar Allepuz gefietst. We zijn 3 keer gestopt om in een bar wat te drinken. De mensen keken wel wat raar op toen ze die luidruchtige fietsers hun cafe zagen binnenstormen.
Ik hou jullie op de hoogte.
Volgende bericht waarschijnlijk vanuit Granada.
Adios
Bob
28 September 2007 - 16:57
Mamma:
heb weer genoten van je foto,s en verhalen. ps. zie wel vaak je tenen op de foto, meer als de rest van je... grapje. tot belles kus la mamma -
28 September 2007 - 17:24
Tim:
Ey Bob
Het gaat lekker zie ik.
Blijf lekker berichten achter laten op je site want ik vind het super om alles te lezen.
wij zijn overigens bij de competitiefinale 6de geworden, waarbij Rob een goede 1500 M gelopen heeft 4:19! en ik een slechte 3000, 9:48
Ben je daar ook weer van op de hoogte ;)
Groetjes Tim -
28 September 2007 - 17:27
Jean-Pierre:
Prachtige foto,s Bob... blijven genieten!!!!
groetjes, jp -
28 September 2007 - 17:34
Opa:
Ha die Bob,
Weer een flink traject afgelegd en volop genoten van landschappen en de andere mooie dingen "vrouwtjes" die je onderweg tegenkomt.
het waren weer mooie foto's die je meegezonden hebt.
Rust maar goed uit want voor je in Granada bent staan heb etappes van 174,138 en 153 kilometer voor de boeg.
Veel succes en een gezonde voortzetting van je tocht.
Liefs Opa en Oma. -
29 September 2007 - 10:04
Germaine En Martin:
Groetjes uit Schimmert
Wij volgen met aandacht jouw sport prestatie. Mooie foto's maar denk er wel aan dat al dat bier in je benen zakt.
Blijf lekker fietsen en geniet van de mooie dingen die je ziet