Skydiving was heftig!!! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Bob Martens - WaarBenJij.nu Skydiving was heftig!!! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Bob Martens - WaarBenJij.nu

Skydiving was heftig!!!

Door: Bob Martens

Blijf op de hoogte en volg Bob

10 Augustus 2008 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hey,

Dit is mijn laatste berichtje van Zuid-Afrikananse bodem.
Na 5 avontuurlijke weken in Zuid Afrika volgde vandaag de climax: Skydiving!!
Normaal gesproken ben ik niet snel zenuwachtig, maar met 200km/uur 30 sec. naar beneden storten vind ik behoorlijk heftig. Het moment waar ik zo tegenop keek was uit het vliegtuigje springen op 3000 meter hoogte en natuurlijk die parachute. Stel je voor dat ding weigert open te gaan... Na een vliegrit van 20 minuten bereikte we (6 man) de 9000 foot (ong. 3000 m). Nadat ik de eerste skydiver als een komeet naar beneden zag storten, was het de beurt aan ons. De instructeur sommeerde me om m'n benen over de rand te leggen. Nog geen seconde later rolde ik als het ware het vliegtuig uit. Toen ik eenmaal naar de Tafelberg keek besefte ik pas hoe hard we naar beneden vielen.
Net op het moment dat het zweet me begon uit te breken sprong de parachute open. En na zo'n 5 minuten door de lucht te hebben gezweefd zette ik veilig voet aan grond!!!

Ook mooi was de Rugbymatch vrijdagavond tussen WP Stormers en de Sharks. Met een groepje van 20 man maakten we de Noordtribune onveilig;-).
De match werd gespeeld in een stadion dat leek op het PSV-stadion.
Oh ja, de Sharks wonnen ruim.

Groet Bob

• 16 Augustus 2008 - 09:34

Lobke:

Heej bob,

Wat leuk om zo via deze site van je te horen!!! Ben je inmiddels alweer thuis? Zal wel een super ervaring zijn geweest he! Hoe lang ben jij nu totaal weggeweest?

Echt heel lief dat je wilt sponsoren!!!!!!!

Ik hoop snel van je te horen hoe het jou is vergaan daar in Afrika!!!
    (heb natuurlijk wel al een paar berichten kunnen lezen ;))

groetjes, Lobke