Geen (goede) uitslagen, toch goed gevoel - Reisverslag uit Beek, Nederland van Bob Martens - WaarBenJij.nu Geen (goede) uitslagen, toch goed gevoel - Reisverslag uit Beek, Nederland van Bob Martens - WaarBenJij.nu

Geen (goede) uitslagen, toch goed gevoel

Door: Bob Martens

Blijf op de hoogte en volg Bob

28 Februari 2010 | Nederland, Beek

De eerste twee wedstrijden van het seizoen zijn achter de rug. Zaterdag in St. Severin heb ik de hele koers van voren gereden en meerde keren aangevallen, maar het mocht niet baten. Natuurlijk kan ik nu ik een ploeg rijd niet zomaar demarreren wanneer ik wil. Bijv. als een renner van onze ploeg weg is. Het parcours was minder zwaar dan gedacht. Op het einde brak het vele aanvallen me een beetje op. Ik finishte in het peloton als 68ste.
Ploegmaat Tom Dumoulin werd knap tweede.

Vandaag in Brussel-Opwijk was een hel. Regen, regen en nog eens regen. De verraderlijke rukwinden maakte de koers ook nog eens gevaarlijk. Ook vandaag reed ik weer goed van voren en dat is voor het eerst in een klassieker, die doorgaans hectisch zijn in het begin. Na zo'n uur koers reed een groepje van 5 man weg. In de verte zag ik ze rijden. Hoewel ik merkte dat de benen niet geweldig waren, ben ik alleen gedemarreerd. Iets later kreeg ik gezelschap van een renner van het Continental Team Jong Vlaanderen en met z'n tweeen reden we naar de kopgroep. Dat gaf toch moraal moet ik zeggen. Zeker toen ineens Eddy Merckx in de wedstrijdwagen voorbij reed. Een klein uur later werden we helaas toch teruggepakt door het inmiddels sterk uitgedunde peloton. Van ons team zat alleen Tom Dumoulin nog in de wedstrijd. Toen hij even later lek reed, was ik de enige. Er waren veel valpartijen. Zelf lette ik ook even niet op en knalde ik op mijn voorganger. Een aangelopen wiel en remmen die scheef stonden. Toch kwam ik weer terug in het peloton. Maar op het vlakke gedeelte moest ik even later (na 80 km koers) lossen. Dat overkomt me nooit. Ik merkte dat ik sneller verzuurde dan gisteren. Meteen twee wedstrijden in één weekend is misschien toch iets teveel van het goede geweest. 30 van de 180 renners haalden de finish.

• 01 Maart 2010 - 07:49

Paul Cuijpers:

Bob,
    neem van mij aan dat je het op deze manier het snelste leert. Verder doorbijten en de successen komen vanzelf.
    En ik kan het weten.....