Vandaag Lion's Head beklommen
Door: Bob Martens
Blijf op de hoogte en volg Bob
06 Juli 2008 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Vanwege het slechte weer vanochtend heb ik besloten om maar niet de Tafelberg te beklimmen, maar de iets minder hoge Lions Head (670 meter). Om het iets uitdagender te maken en ook om mijn looptrainingen bij te houden besloot ik om hardlopend de Leeuwenkop te bedwingen. De vele paadjes hier door de natuurgebieden maken dit gebied tot een walhala voor trialrunners. Het eerste beste paadje dat ik tegenkwam ben ik ingeslagen en het uitzicht werd naarmate ik hoger kwam steeds indrukwekkender. Helaas heb ik, vanwege het slechte weer, mijn fotocamera in het hotel gelaten dus op de eerste foto's moeten jullie nog even wachten. Op zo'n 200 meter onder de top had ik prachtig uitzicht over Kaapstad. Echter, toen ik een blik naar boven wierp zag ik vervaarlijk donkere wolken rondom de top cirkelen. Heel even twijfelde ik of het wel verstandig was om verder te gaan, temeer omdat ik nog geen mens had gezien en stel dat er iets zou.....maar ik besloot toch verder te gaan. Hardlopen was het allang niet meer. Een bordje met de mededeling 'climb with chains, at own risk' zeggen genoeg. Ondertussen was het gaan regenen en door de dichte mist had ik totaal geen idee hoever het nog tot de top was. Middels kettingen en ijzeren trappen kwam ik uiteindelijk toch aan op de rotsachtige top. Nog geen minuut later was ik al aan de afdaling begonnen en vroeg in de middag kwam ik kletsnat aan bij het hotel.
Weer een ervaring rijker.
06 Juli 2008 - 20:03
Mamma:
hei, vriend...geen halsbrekende toeren uithalen he...succes met morgen. -
06 Juli 2008 - 20:40
Mart Martens:
hoi Bob , opa en oma gaan net de deur uit , ben helemaal bijgepraat en hoor dat je nu in kaapstad verblijft.kan de bezorgdheid van je moeder begrijpen. morgen wordt het mooi weer.groetjes van math en hennij uit Elsloo toi,toi -
06 Juli 2008 - 21:54
Pa:
Hey Bob
Succes morgen met je eerste schooldag.
Heb van Rotterdam overigens bericht gekregen dat je definitief bent aangenomen,alsof dat nog niet zeker was.Verder wat info over lesbegin en introductie.
Heb ook je Digidcode binnengekregen,laat even weten wat daarmee moet gebeuren.
Groetjes Pa -
07 Juli 2008 - 21:58
Opa:
Hoi Bob.
De uitdagingen ga toch niet uit de weg begrijp ik,als je maar voorzichting bent en geen domme fratsen uithaalt.Ik kijk iedere dag uit naar een bericht van jou.
Veel succes en groeten van Opa en Oma.