Vandaag: Robbeneiland
Door: Bob Martens
Blijf op de hoogte en volg Bob
12 Juli 2008 | Zuid-Afrika, Kaapstad
De presentatie vrijdag is goed gegaan.
Vandaag Robbeneiland bezocht.
Robbeneiland ligt 12 km van Kaapstad en is bekend vanwege de gevangenschap van vrijheidsstrijder Nelson Mandela.
Eenmaal aangekomen op het eiland werden we opgewacht door Derrick Grootboom, eveneens een anti-apartheidsactivist die lange tijd gevangen zat op dit beruchte eiland. De man liet ons het gevangeniscomplex zien en vertelde daar zijn levensverhaal bij. Het gevangeniscomplex is kleiner dan ik dacht. Het cellencomplex is misschien net zo groot als onze boerderij. Nelson Mandela's cel was 3 bij 2 meter schat ik. Er lag alleen een matje, kussentje en een krukje met kom en bord in zijn cel, terwijl er ook grote ruimtes waren met stapelbedden. Maar Mandela was natuurlijk een grote jongen.
Hierna kregen we een rondleiding per bus. Mandela's werkplaats (een kalksteengroeve) en een hondenverblijf kregen we te zien. Waarom dat laatste op het eiland is gevestigd is me een raadsel.
Het indrukwekkendste van de hele trip vond ik nog het uitzicht van Robbeneiland op Kaapstad.
Ik dacht dat het hele eiland een gevangenisonderkomen was, maar dat bleek dus niet zo te zijn. Er lag een dorpje op het eiland waar vandaag de dag nog gewoon mensen wonen.
Morgen Safari,
Bob
12 Juli 2008 - 20:10
Dees Robin En Beau.:
hoi Bobbes !
we zijn nu in Hilversum.
erg gezellig ! morgen ga ik (Robin) met papa een dag naar North Sea jazz.
heb ik erg veel zin in.
onze vakantie is al begonnen. alleen de zon nog. volgende week vertrekken we naar zuid-engeland. en hoe is het weer daar ?
groetjes :
Dees Robin en Beau -
12 Juli 2008 - 21:48
Opa:
Hoi Bob.
Jij kom nu op plaatsen waar grootte wereldburgers zijn geweest.Geniet van alles wat je ziet en meemaakt.
Prettige safari,maak maar wat mooie foto's.
Groeten opa en oma -
13 Juli 2008 - 09:28
Mamma:
het begint weer te kriebelen bij mij, als ik hoor wat je allemaal ziet en meemaakt, maar ik gun het je van harte,als je maar voorzichtig bent. dikke kus van ... -
13 Juli 2008 - 16:36
Papa:
Hoi Bob
Ben net gaan fietsen met de Nelson Mandela van Stein en ik moest je van hem de groeten doen.
Geniet van alles
Groetjes Pa