Zondag: Shark Cage Diving! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Bob Martens - WaarBenJij.nu Zondag: Shark Cage Diving! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Bob Martens - WaarBenJij.nu

Zondag: Shark Cage Diving!

Door: Bob Martens

Blijf op de hoogte en volg Bob

13 Juli 2008 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hey,

Vandaag veel dieren gezien tijdens de safari in het Inverdoorn Game Reserve.
Hoogtepunt voor mij was het oog in oog staan met een giraffe (ong. 20 meter afstand). Geheel risicoloos was dit niet, aangezien een giraffe ontzettend hard kan rennen en nog harder kan trappen. Ik werd dan ook teruggeroepen door onze ranger, maar het leverde wel een prachtig plaatje op.

Om half 7 in de ochtend vetrokken we richting Inverdoorn Game Reserve, 2,5 uur rijden van Kaapstad en gelegen op een plateau omringd door besneeuwde bergtoppen. Na eerst een welkomstdrankje te hebben genuttigd kon de safari beginnen. Het was behoorlijk fris en met mijn ondertruitje en fleecetrui was ik dan ook het minst warm gekleed. In het dorp Cerres, waar we tijdens de de heenreis onderweg pauzeerden had het pas gesneeuwd en lag de temperatuur net boven het vriespunt.
Brrr, denk je dat je in het warme Afrika zit, loop je tussen negers met handschoenen en sjaals.
De safari:
Het eerst reden we met onze 4x4 Game Drive naar de cheetahs en leeuwen (Big 5), die in een apart reservaat zaten.
De cheetahs konden we nog van dichtbij bewonderen, maar de leeuwen bleken toch echt te gevaarlijk werd ons meedegedeeld. Die konden we slechts van een uitzichttorentje bekijken, net zoals in Gaiapark in Kerkrade. Hierna gingen we het 4500 hectare grootte reservaat in en zagen we de volgende dieren:
Springbokken, Struisvogels, Zebra's, Neushoorns (Big 5), Giraffes, kafferbuffel (Big 5), Gnoes en nog een ander soort bok. Helaas, de voltallige Big 5 heb ik niet gezien(Luipaard en de Olifant ontbreken nog).
Hopelijk krijg ik in december een herkansing in Oeganda.

Morgen wil ik de Tafelberg gaan beklimmen, mits het goed weer is. Zaterdag gaan we met EF door de Winelands fietsen. En zondag hoop ik het grootste monster van deze planeet in levende lijve te zien: the Great White Shark.
Jaws comes closer and closer!

De foto's zijn te zien op www.bobtriatlon.hyves.nl

See you,

Bob

• 14 Juli 2008 - 19:37

Opa:

Hoi Bob.
    Je hebt alweer een bijzondere ervaring opgedaan met je safari.
    Denk eraan geen risico's nemen,wij willen je graag heelhuids terugzien.

groeten opa en oma.

• 14 Juli 2008 - 19:42

Mamma:

wat geweldig wat je weer hebt meegemaakt...jammer dat je ons de foto's niet kunt laten zien.
    voorzichtig blijven he.ps .(blief neet