Toch nog prachtig uitzicht op Himalaya
Door: Bob Martens
Blijf op de hoogte en volg Bob
02 Januari 2010 | Nepal, Nagarkot
Vandaag alleen gaan mountainbiken, zo’n 5 uurtjes. Al vrij snel verdwaalde ik en de route die ik gedachte had, heb ik niet kunnen rijden. Van de kaart klopte ook al niet veel. En de Nepalezen de weg vragen? Heel aardig dat ze je willen helpen, maar toen ik zag dat ze met hun vinger ergens bij China of India zaten, zei ik, dankjewel, hier 100 roepies voor de wegwijzen, om vervolgens geen scheet wijzer te zijn geworden. Voordat ik het wist was ik terug bij het hotel. Daarna nog een rondje Bhaktapur gereden. Circa 10 km achter een Nepalees op brommertje aangereden die me helemaal naar Bhaktapur bracht. Erg aardig. Ook deze man 100 roepies gegeven. Het is gewoon aardig volk hier, daar doet het incident van eergisteren niks aan af. Langs de kant kijken de mensen je ontzettend verbaast aan, met open mond vaak, alsof ze een Alien zien. Dan lijkt het alsof ze chagrijnig kijken, maar het is eerder verbazing. Als ik vervolgens lacht of Namaste zeg, groeten ze terug.
Namaste,
Bob