Rustdag in Granada - Reisverslag uit Granada, Spanje van Bob Martens - WaarBenJij.nu Rustdag in Granada - Reisverslag uit Granada, Spanje van Bob Martens - WaarBenJij.nu

Rustdag in Granada

Door: Bob Martens

Blijf op de hoogte en volg Bob

04 Oktober 2007 | Spanje, Granada

Hey,

Vandaag dus rustdag in Granada. Vanochtend m´n kleren met de hand gewassen en opgehangen (een wasmachine is me te ingewikkeld). Ook dat hoort erbij. In de middag met Liset, Rik, Didier en Andy wat gaan eten in de stad. Helaas begon het te regenen. Daarna zijn we naar de tuinen van het zeer toeristische Alhambra geweest. Alhambra zelf was uitverkocht. Daar gaan we vanavond heen. Vandaag zijn er 2 Zwitsers bijgekomen en een Amerikaanse, de moeder van Jordan. En een persoon ging tot Granada en is dus vertrokken.

Gisteren was een lastige etappe van 151 km met in de ochtend regen. De geur van de olijven was daarom extra sterk te ruiken. Echt, het hele platteland staat vol met olijfbomen. In het begin samen met Rik en Liset gefietst. We zijn een dode hond met ketting om hals tegengekomen die veel indruk op iedereen heeft gemaakt. Later, bij de lunch kwam een vrachtwagen aan rijden met kippen in superkleine kooien. Als dierenliefhebber zijnde is Spanje daarom niet mijn favoriete land. Ook het stierenvechten neemt daarbij een centrale plaats in. In nagenoeg elke stad, Granada, Cuenca, Cazorla, is wel een ´plaza de toros´ te vinden.

Nog 3 dagen in Europa en dan...voor het eerst in m´n leven in Afrika!

Groeten Bob

• 04 Oktober 2007 - 16:45

Opa En Oma:

Hoi Bob.
    Als de kleren fris gewassen zijn voel je je weer een stuk fitter.Ook al moet je het met de hand doen,laat je daardoor niet ontmoedigen.Was oma maar in de buurt dan was het wat makkelijker he.Je hebt weer een prachtige reeks foto's gemaakt.
    Nog ongeveer 300 km en 3 dagen verder en je bent in Afrika.Ook daar zul je ongetwijfeld genieten van vele bijzondere dingen die je tegenkomt.
    Stuur dan eens een mooie foto van jezelf in de sahara,dan kan ik die gebruiken als achtergrond op de computer,zodat ik je altijd in het vizier heb.
    Nu ga ik naar het voetballen kijken,Ajax tegen Dinamo Zagreb.PSV heeft met 2 nul verloren van Inter.
    Wat is die site van jou een mooi medium,hierdoor krijgen wij het gevoel alsof je constant bij ons bent.

Heel veel groeten van opa en oma.

• 04 Oktober 2007 - 18:34

Dees:

geweldig Bob deze manier van communicatie.zo ver weg en toch zo dichtbij.Je schrijft op een boeiende manier.Je geniet met volle teugen.Neem wat van die heerlijke olijven mee ,grapje.Ben benieuwd hoe Afrika bevalt.Bob tot mail en pas goed op jezelf.

• 04 Oktober 2007 - 20:41

Mamma:

wat.moeten.die.opscheppers.van.een.opa.en.oma.en.dees.altijd.als.eerste.een.reaktie.geven.grapje.zoals.je.in.de.gaten.hebt.doet.de.spatiebalk.het.nog.steeds.niet.maar.misschien.leest.dit.iets.gemakkelijker.ik.weet.dat.je.niet.op.mij.wilt.lijken.maar.je.maakt.wel.suuuuuuuper.foto's.dat.eb.je.van.je.......ja...je.moeder.ps.je.verrassing,is.geweldig.geworden.nu.zeg.ik.er.niets.meer.over.groetjes.MAMSCHJE

• 04 Oktober 2007 - 20:42

Mamma:

help.niet.alles.staat.erop.sorry

• 05 Oktober 2007 - 06:40

Ingrid:

Hey Bob,
    Als ik die foto's allemaal zie dan ben ik stinkend jaloers op je. Geweldig, wat een indrukken. Ik voel me knap zielig hier achter mijn werk-PCtje. Nee hoor, geniet er maar lekker van. The family is reuze trots op je ! Vele groetjes ook van Bart en Chantal (overigens kan Bart niet wachten tot je terug bent, hij heeft veel werk !!, haha....).

• 05 Oktober 2007 - 17:32

Salina:

He Bob,

Wat geweldig om al die leuke verhalen van je te lezen ;-)! Gelukkig heb je het goed naar je zin! Ik wens je nog heel veel plezier daar en tot snel weer!

Groetjes Salina

• 06 Oktober 2007 - 09:40

Germaine En Martin:

Bob
    Jij laat ons weer genieten van mooie plaatjes, maak jij die foto's zelf?
    Wij zouden het leuk vinden om jou samen met jouw opa op een foto in de Sahara te zien. Dus laat opa maar komen (wel op de fiets).
    Onze leeftijd laat niet toe om met jou mee te fietsen, anders hadden wij dat zeker gedaan.
    Wij wensen jou en je vrienden een goede reis en kijken uit naar jouw volgende verslag

• 06 Oktober 2007 - 10:24

Ron:

Hei Bob,
    Vanochtend met Dardo door de bossen van Elsloo en Geulle gewandeld.Heerlijk,weer die rust,en met lekker weertje in de natuur te zijn . Kwam alleen Guido van Weert tegen die aan het trimmen was. Je kreeg de groeten.Na 2weken miljoenensteden in China waardeer je je eigen omgeving des te meer.
    Een apart volkje die Chinezen.Op sommige plaatsen was ik als westerling schijnbaar zo`n rariteit dat mensen me wilden aanraken of met me op de foto wilden.Het is ook een hele ervaring om alleen door steden te reizen waar je je volstrekt niet verstaanbaar kan maken,soms voel je je aan de goden overgeleverd.Naast mooie dingen ook veel ellende en rotzooi gezien,een ervaring waar jij over een aantal dagen ook mee te maken krijgt als je in Afrika belandt.
    Probeer onder alle omstandigheden kalm te blijven en raak nooit in paniek,probeer ook van ellende en negatieve dingen te leren.
    Ik heb je vanuit China langere berichten gezonden,die echter niet aankwamen.Alle berichten waar ik negatieve dingen over China berichtte,zoals de smog in Peking en de gevolgen voor atleten op de ol.spelen,kwamen niet aan terwijl korte nietszeggende berichtjes dat wel deden. Volgens mij pure internetcensuur van de Chinese overheid.
    Zo,en nu op naar het volgende avontuur,over een kleine 2 weken Marokko.
    Ik verheug me er ontzettend op je dan weer te zien.
    Geniet er tot die tijd van en verzorg jezelf goed, je weet wat Hein altijd zegt.
    Ga in Fes ook eens naar de oude medina,dan zie je dingen die je je leven niet meer vergeet.

Tot gauw PA

• 06 Oktober 2007 - 10:37

Omi:

Hoi Bob met Omie.

Veel liefs en ga zo door Rasputin !

• 06 Oktober 2007 - 18:21

Alex Lamberix:

Hey Bob,
    via de site van tvstein kwam ik erachter dat je aan een monsterlijke tocht bezig bent en dat je, zo lezen, topfit bent. Veel plezier, geluk en sportief succes.
    Groeten uit Zwisterland.
    Ciao
    Alex

• 07 Oktober 2007 - 10:06

Jolanda Dewaide:

Hallo Bob,
    vanmorgen kwam ik Ron met Dardo tegen in het bos, hij vertelde me van deze 'site'.
    Lijkt me een fantastische reis, mooie foto's ook! Geniet er van, en blijf schrijven, dan blijf ik lezen.

Groetjes Jolanda (van om de hoek)