Massasprint Zuid Kempense Pijl: 75ste - Reisverslag uit Mol, België van Bob Martens - WaarBenJij.nu Massasprint Zuid Kempense Pijl: 75ste - Reisverslag uit Mol, België van Bob Martens - WaarBenJij.nu

Massasprint Zuid Kempense Pijl: 75ste

Door: Bob Martens

Blijf op de hoogte en volg Bob

22 Maart 2010 | België, Mol

De koers van gisteren was gedoemd uit te lopen op een massasprint. Er stond weinig wind en de wegen waren breed. Dat gebeurde uiteindelijk ook. Slechts 1 kopgroep hield even stand. Één ronde voor het einde werden ook zij, met onze Japanner Makoto Shimada erbij, in de kraag gegrepen. Met 150 man dus naar de laatste km, waar veel haarscherpe bochten inzaten. Ik schoof plaatsje voor plaatsje op, maar een valpartij 1 km voor de meet voorkwam dat ik nog verder kon opschuiven.
75ste dus van de 150 gefinishte. Precies in de middenmoot. Ondanks de weinige trainingskilometers vorige week (school), toch goed kunnen meekomen. Eigenlijk geen moment in het rood hoeven gaan. De gem. snelheid lag weer erg hoog: 44,5 km/uur. Het is toch echt andere koek dan die vrije wedstrijden waar ik vorig jaar reed.

Jetzt gehts loss. Voor mij gaat het deze week echt beginnen. Genoeg vlakke kilometers gehad, genoeg regen en wind gevoeld. Laat de heuvels en zon maar komen!!

De koersen worden wat zwaarder en er gaat geklommen worden. Overmorgen alweer de GP Waregem (Belgie). Jawel, de wedstrijd waar ik exact 1 jaar geleden mijn allereerste wielerwedstrijd reed. Het was toen beestenweer. Hopelijk kan ik de koers dit jaar wel uitrijden. En wie weet zit er meer in. Zondag zal mijn eerste koers over 200 km worden. De populaire wedstrijd heet Koln-Schuld-Frechen (Duitsland) en herbergt een aantal klimmen (tot 550m). Ben echt benieuwd hoe goed ik daadwerkelijk uit de voeten kan op heuvelachtig terrein. Ik ben inmiddels ook 2 kg afgevallen, waardoor ik nu op 73 kg uitkom.

• 22 Maart 2010 - 16:45

Ingrid:

Hey Bob, niet teveel kilo's afvallen, anders moeten we je een dezer dagen met tyrabs op de fiets vastbinden.... HEEL VEEL SUCCES !!!!
    Grtz,
    deine tante Ingrid